FAQ - Font Size - Why does the text overrun the dialog?

Discussion in 'CO2 - Game Support' started by Dave 'Arjuna' O'Connor, Mar 25, 2015.

  1. cdcool

    cdcool Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    Has this been fixed? I"m getting text over flows
     
  2. cdcool

    cdcool Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    I have all the fonts and still getting this issue
     
  3. Dave 'Arjuna' O'Connor

    Dave 'Arjuna' O'Connor Panther Games Designer

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    3,118
    Likes Received:
    390
    cdcool,

    Have you ensured your system font size is set to 96dpi (ie 100%). If it was set to other than 100% then you need to set it to 100%. Moreover, if the OS was installed with a setting other than 100% then you need to change your registry settings - see instructions above.
     
  4. cdcool

    cdcool Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    Anyone besides me still having this problem in windows 10?
     
  5. cdcool

    cdcool Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    Yes
     
  6. cdcool

    cdcool Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    Give me directions for windows 10
     
  7. cdcool

    cdcool Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    I have the same exact issue
     
  8. Dave 'Arjuna' O'Connor

    Dave 'Arjuna' O'Connor Panther Games Designer

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    3,118
    Likes Received:
    390
    We are yet to convert to Windows 10 here and so I cannot give you specific Win 10 instructions. As I understand it Win 10 has Control Panels the same as Win 7 so the same procedures should apply but I can't confirm that.
     
  9. cdcool

    cdcool Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    Not working on two computers with windows 10, I have tried everything. Been playing PC games for 20 years.
    Nothing is fixing the font menu issues..nothing. So if you don't have a solution or a suggestion, please just give me a refund for "Knock on Doors".
     
  10. papymaj5

    papymaj5 Member

    Joined:
    Nov 2, 2014
    Messages:
    81
    Likes Received:
    7
    Cdcool,

    I have two computers on win 10 and they both work fine with CO2. I also have about 20 years with PC games. The solution is to make sure your screen and text is set to 100% or normal. I've had this exact issue before and that fixed it.

    Right click in the desktop and select display settings. Make sure the font slider is set to normal (100%). Restart the PC. If that doesn't work, do it again and select advanced display settings and make sure the settings are set to default normal settings. If that doesn't work send us scree shots of your settings so we can check to see if something is off.

    Jon
     
  11. cdcool

    cdcool Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    Thanks Jon, I appreciate your suggestions. I have tried that. My pop menus look exactly like the one at the top of this post.
     
  12. cdcool

    cdcool Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    Can you please send me a screen shot of your advanced settings, it would be appreciated.
     
  13. Dave 'Arjuna' O'Connor

    Dave 'Arjuna' O'Connor Panther Games Designer

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    3,118
    Likes Received:
    390
    cdcool, please send me a DXDIAG report.
     
  14. cdcool

    cdcool Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    Okay, I sorta feel like an idiot, It's fixed now, I rebooted a couple of times and set the font back to 100% a few more times and now its fixed.
    I guess I'm done, I appreciate everyone's support, sorry for the trouble.
    I'll blame Microsoft... :)
     
  15. Dave 'Arjuna' O'Connor

    Dave 'Arjuna' O'Connor Panther Games Designer

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    3,118
    Likes Received:
    390
    Good to hear - the bit about it being fixed that is. :)
     
  16. cdcool

    cdcool Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    LOL..Thanks!
     
  17. cdcool

    cdcool Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    Still unstable in windows 10 and very annoying. sometimes it works and sometimes it doesn't.
    Having to keep your screen and text set to 100% or normal is ridiculous just for one game, you can barely read the fonts at higher resolutions 4K and wide screen resolutions, which is becoming the norm. Sometimes it does work at higher than 100% text, when it feels like it.

    The most important menu in the game is the only one affected.
     
    #37 cdcool, Jul 3, 2016
    Last edited: Jul 3, 2016
  18. cdcool

    cdcool Member

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    1
    It does work on 150 DPI if you don't sign out.
     

    Attached Files:

  19. eschatzy

    eschatzy Member

    Joined:
    Apr 12, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Is there any chance that using DPI above 100% will be possible in the near future? Is this a feature that is still planned for an engine update?
     
  20. Kolbex

    Kolbex Member

    Joined:
    Nov 13, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Thinking about CO this morning. This was one of the major issues that kept me from being able to get into the game, since my primary machine has a resolution far, far too large to read text at 100%. Magnification must be higher.
     

Share This Page